Error: "Operating Fund record is missing, please check System Control Record" when Posting Administrative Fees

When attempting to post administrative fees from the fund module\Processes tab, the error "Operating Fund record is missing, please check System Control Record" occurs.
This issue is typically caused from the Fund ID being changed on the Operating Fund, but in System Initial Setup the old name of the Fund ID is still being referenced. To fix this complete the following steps:

1. Go to Tools>System Utilities>System Initial Setup
2. Go to the Posting tab
3. Go to the field called Enter the Fund ID of your operating Fund in the section entitle G\L defaults
4. Change the Fund ID to the new name
5. Click OK.

Steps to Duplicate

1. Go to the Fund Module
2.  Select a Fund in the list
3.  Click on the Processes tab
4.  Click on Run Process
5.  Make the appropriate selections in the Edit and Post Administrative Fees window
6.  Click OK
7.  Click Run Report
8.  See error occur.

Environment

 FIMS
 14.41

Was this article helpful?


Thanks for your feedback! Did this solve your issue?

Comments (optional):


Thanks for your feedback!
We're glad it was helpful but sorry it didn’t solve your issue. If you need assistance, click Chat with Support below.
We’re sorry to hear that. Please tell us why.

 I don't like how this works.

 The answer is confusing.

 The answer didn't match what I was searching for.

Additional Comments (optional):


Thanks for your feedback! If you need assistance, click Chat with Support below.
Thanks for your feedback. Help us make our products even better by sharing details in our Idea Banks or our online Community.
Thanks for letting us know. We'll work on clarifying the information in the article. If you need assistance, click Chat with Support below.
Thanks for letting us know. We'll work on updating the search engine to return more relevant results.