Employees settings are using incorrect local tax table and no longer have a withholding status selection

After calculating the first payroll of the new year, employee records are pointing to a local tax table that was created prior to updating to the end of year patch. The local tax includes no amounts or percentages and the local tax setting on the employee record no longer includes their withholding status selection.
We are currently evaluating this issue and will update this article when we have more information.

Steps to Duplicate

In the backup prior to running the calculation "older data":
1. Payroll > Records > Employees > Open Employee example
2. Select the Tax Settings tab > Select the Local Tax Settings > Notice the employee has 2 sets of local taxes
3. Open one of the two Local taxes for example - notice all settings including a withholding status 

In the backup after running the first calculation of the new year:
1. In Payorll > Configuration > Taxes > Local Taxes > Open each and notice that the two newest taxes with local IDs are not filled in/were added prior to the end of year patch. These are the local taxes that all employees are currently pointing to.
2. Open the two latest local taxes with local IDs "#" and "#". These are the local tax IDs the employees would need to be pointing to - as they actually contain all of the tax information 
3. Records > Employees > Open Employee example
4. Select the Tax Settings tab > Select the Local Tax Settings > Notice the employee has 2 sets of local taxes
5. Open the Local tax for example - notice now that the withholding settings have essentially been cleared out / the local TAX ID is pointing to an invalid / not filled out tax table in Configuration
 

Was this article helpful?